dimarts, 21 de febrer de 2012

Comença La Boheme

De moment aquesta tarda tindrem la sessió dels Amics a la Fonda España. amb versions de San Francisco 1988 (Freni-Pavarotti) Metropolitan 1977 (Scotto-Pavarotti)i la pel•lícula del 2008 amb Netrebko i Villazón.
Dijous,a la sala del cor, el crític Fernando Fraga ens farà la conferència sobre la òpera.

diumenge, 12 de febrer de 2012

Catalunya Música. Una tarda d'òpera

El proper diumenge 19 de febrer el programa que dirigeix i presenta Jaume Radigales ha programat gran bloc VERDIÀ amb l'audició de la primera òpera de Giuseppe Verdi OBERTO, COMTE DI SAN BONIFACIO.Es completarà el programa amb un dossier sobre AIDA

Revista Proopera


Marcelo Álvarez: Entrevista

www.proopera.org.mx/.../36-portada-ene12... -

Aquí podeu llegir una entrevista amb el tenor argentí Marcelo Álvarez en que fa consideracions
sobre el cant de Verdi

divendres, 3 de febrer de 2012

ARGUMENT DE OBERTO

Acte I

Riccardo, comte de Salinguerra, ha de casar-se amb Cuniza, germana d'Ezzelino, i portar la pau al poble de Bassano. Entra al castell de Bassano, però llavors apareix Léonora, a qui temps enrere havia traït i abandonat, amb el propòsit d'impedir el casament. L'acompanya son pare Oberto, decidit a protegir-la. Més tard , Oberto i la seua filla es fan rebre per Cuniza, a qui Leonora confessa el que ha succeït amb Riccardo. Cuniza li promet que l'ajudarà a fer justícia, i després d'haver conduït Oberto a una sala annexa, fa cridar el seu promès. Cuniza li mostra Leonora, però el comte sense immutar-se declara haver abandonat la noia perquè li havia estat infidel. Mentre Leonora protesta indignada, irromp Oberto que jura matar Riccardo després d'haver sentit les seues paraules.

Acte II

Cuniza, convençuda de la bona fe de Leonora, li confia a una donzella que sacrificarà el seu amor per tal d'obligar el comte de Salinguerra a casar-se amb Leonora. Mentrestant Oberto reta a Riccardo a un duel, Riccardo intenta evitar-lo però Oberto comença la lluita. En aquest moment apareixen Leonora i Cuniza, i aquesta darrera ordena a Riccardo contraure matrimoni amb Leonora. Sense fer-se notar, Oberto proposa al rival que fingisca consentir, però l'adverteix que l'esperarà en un bosc proper per continuar la lluita. Poc després un grup de cavallers sent soroll d'espases provinent del bosc i hi acudeix, però just en aquest moment Oberto cau ferit de mort. Riccardo, ple de remordiments, fuig desesperat mentre arriben Cuniza i poc després Leonora, que ha descobert el cos del pare. Cuniza consola Leonora prometent-li amistat i protecció, però Leonora, sentint-se responsable de tot el que ha ocorregut decideix entrar en un convent per dedicar-se a una vida d'expiació.

ESCENES DE OBERTO

Aquesta és una prova. Esperem millorar en la propera. Es tracta de tres fragments de Oberto que intenten donar una idea de la òpera

ÀRIA DE OBERTO I COR

ESCENA I RONDÓ FINAL. CUNIZZA, CORO,LEONORA, IMELDAdimecres, 1 de febrer de 2012

REPRESENTACIONES VERDIANAS EN ESPAÑA EN LOS PRÓXIMOS MESES

Empezando en enero de 2012 tenemos tres títulos en tres lugares:

Los días 19 y 21 en el Teatro Villamarta de Jerez de la Frontera: “Rigoletto”, con Luis Cansino, Sabina Puértolas, Ismael Jordi, Rubén Amoretti, Marina Pardo. Dir: Carlos Aragón. Dir. Esc: Francisco López.

Los días 21 y 22 en el Teatro Principal de Castellón : “Aida”, sin especificar reparto.

Los días 21, 24, 37 y 30 en el Palacio Euskalduna de Bilbao, “Luisa Miller”, con Fiorenza Cedolins, Fabio Sartori, Verónica Simeoni, Ricardo Zanellato, Juan Jesús Rodríguez, Felipe Bou. Dir: Ricardo Frizza. Dir. Esc: Denis Krief.

Durante el mes de febrero y marzo la compañía del Teatro de la Farándula de Sabadell ofrece “Aida” los días y lugares siguientes:

Febrero

Días 15, 16 y 17 Teatro La Farándula Sabadell

Día 23 La Llotja Lleida

Día 26 Teatre Municipal Girona

Día 28 Teatre Fortuny Reus

Marzo

Día 2 Teatre-Auditori Sant Cugat

Día 4 Teatre l’Atlàntida Vic

Día 7 Teatre Kursaal Manresa

Día 9 Atrium Viladecans

Día 11 Teatre Auditori Granollers

Reparto: Yannick-Muriel Noah, Ji Myung Hoon, Sanya Anastasia, Ismael Pons, Iván García, Marc Pujol. Dir: Elio Orciuolo. Dir. Esc: Carles Ortiz.

También durante el mes de marzo, los días 16 y 17 en el Teatro Cervantes de Málaga, “La traviata”, con Snejana Dramcheva, Marina Viskvorkina, Viara Zhelezova, Ismael Lozano, Nelson Martínez, Hristo Sarafov. Dir: Vasil Nikolov. Dir. Esc: Giorgo Lalov.

Mayo

Pasamos al mes de mayo, los días 19,22,25,26,28 en el Palacio Euskalduna de Bilbao, “Nabucco”, con Leo Nucci/Christopher Robertson, Maria Guleghina/Lucrecia García, Alejandro Roy/Rafael Dávila, Carlo Colombara/Ievgen Orlov, Rosanna Rinaldi, Ana Otxoa. Dir: Massimo Zanetti. Dir.Esc: Daniele Abbado.

Julio

El día 11 en el Auditorio Miguel Delibes de Valladolid y en versión concierto “Rigoletto”, con Dmitri Platanias, Francesco Mei, Ekaterina Minkowski. Dir: Semyon Bychkov.

Los días 21, 22, 24, 25, 27, 28, 30 en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, “Aida”, con Sondra Radvanovsky/Barbara Haveman, Luciana d’Intino/Ildiko Komlosi, Marcelo Giordani/Carlo Ventre, Zeljko Lucic/Joan Pons. Dir: Renato Palumbo. Dir.Esc: José Antonio Gutiérrez.

Hay dos festivales que programarán algo de Verdi pero aún no se dispone de fechas.

Por un lado el Festival de Ópera Alfredo Kraus en Las Palmas de Gran Canaria con “Rigoletto”.


Y el Festival del Mediterráneo, en Valencia, con “Il Trovatore”.

Il trovatore

Giuseppe Verdi

26 mayo 2012
4, 10, 16, 19, 22 junio 2012

Dirección musical
Zubin Mehta

Dirección de escena y escenografía
Gerardo Vera

Vestuario y asistente de escenografía
Alejandro Andújar

Iluminación
Juan Gómez Cornejo

Conde de Luna
Sebastian Catana

Leonora
Maria Agresta

Azucena
Ekaterina Semenchuk

Manrico
Jorge de León

Ferrando
Liang Li

De moment aixó es tot el que he trovat aquí. Ara em toca veure el que es farà més enllà.

Presentació

PRESENTACIÓ

La raó de la obertura d’aquest blog és no només l’afició del seus integrants al compositor de Busetto sinó el fet que d’aquí un any i mig es celebra el bicentenari del seu naixement (10 d’octubre de 1813).

Ens agradaria que la celebració d’aquesta efemèride tingués una rellevància cultural i social extraordinàries com es mereix la gran figura del compositor, un dels grans, no solament del segle XIX sinó de tots els temps.

Demanem des de aquí a tothom, especialment a les institucions musicals del país, especialment al Liceu, que s’aboquin en la organització dels actes que posin de relleu la grandesa de Giuseppe Verdi.

PROJECTES

La il·lusió sempre fa que entre els somnis i la realitat hi hagi una distància considerable. És natural que això produeixi alguna decepció però és millor tenir molts projectes, encara que alguns no es duguin a terme.

Desitgem sobretot que hi hagi nombroses representacions de òperes verdianes no només al Liceu sinó a tota Catalunya.

Voldríem que es celebrés un symposium sobre la obra de Verdi.

Ens agradaria tenir almenys una exposició sobre Verdi i la seva època.

I que hi haguessin molts actes de petit format que servissin perquè tothom conegués

les obres del compositor de Busetto.

I podríem continuar la carta als Reis Mags però preferim anar concretant alguns projectes i informar-vos conforme es facin realitat.